Безкоштовна доставка від 5000 грн

Пн-Пт: 9:30-18:30

Кучеряве волосся: як доглядати, дбати і підтримувати

Кучеряве волосся:
як доглядати, дбати і підтримувати

Кучеряве волосся відрізняється від прямого волосся. Тому і догляду воно потребує особливого. Давайте розберемось в чому різниця і чим має відрізнятись догляд. 

Чим кучеряве волосся відрізняється від прямого

  • Структура волосся.
    Кучеряве волосся має вигини, завитки і курчаві форми. Це  робить його іншим у структурі порівняно з прямим волоссям. Різна форма кутикули кутикули, зовнішнього покривного шару волосся.
  • Схильність до сухості.
    Кучеряве волосся має тенденцію до сухості, оскільки природні масла, які виділяються шкірою голови, мають складність до розподілу по всій довжині кучерявого волосся через його завиту форму. Тому кучеряве волосся потребує косметики, яка активно зволожує волосся та шкіру. 
  • Неслухняність.
    Кучеряве волосся більш схильне до фрізу порівняно з прямим волоссям. Це пов’язано зі структурою та формою кучерів, які можуть бути вразливі до впливу вологості та зовнішніх факторів.

Косметика для кучерявого волосся

Догляд за кучерявим волоссям значно відрізняється від догляду за прямим. Більше зволоження, більше натуральних олій, спеціальні засоби для підтримки локонів! Кудрі потребують більшої уваги. Базові правила вибору косметики для кучерявого волосся ми зібрали в цю статтю.

  • Шампунь. Використовуйте шампунь, спеціально розроблений для кучерявого волосся. Мийте волосся м’якими масажними рухами, уникаючи сильного тертя, яке може спричиняти сплутання кучерів. Ретельно змийте шампунь, щоб уникнути залишків на волоссі.
  • Кондиціонер. Після шампуню використовуйте кондиціонер для кучерявого волосся. Наносьте його на вологе волосся, уникаючи нанесення на коріння. Розподіліть кондиціонер по всій довжині волосся, акцентуючи увагу на кінчиках. Залиште його на кілька хвилин, щоб його зволожуючі і згладжуючі властивості встигли проникнути в волосся. Потім ретельно змийте.
  • Зволоження. Кучеряве волосся має тенденцію до сухості, тому зволоження є важливим етапом догляду. Використовуйте зволожуючі маски, олії або зволожуючі спреї для волосся. Це забезпечить додаткову вологу і живлення. Наносіть ці засоби на вологе або сухе волосся.
  • Розчісування. Розчісування кучерявого волосся краще робити, коли воно вологе або зволожене. Використовуйте широкозубий гребінець або щітку з м’якими щетинками, щоб уникнути пошкодження і сплутування кучерів.

Купити косметику для кучерявого волосся

Інтернет-магазин Hair&Care створений лікарями трихологами. Ми зібрали провідні українські та світові бренди на одній платформі, аби кожен зміг знайти своє. Професійні шампуні, кондиціонери для волосся та маски. Олія для кінчиків волосся або спеціальні спреї. Лікувальні засоби для волосся, функціональна косметика для вирішення конкретних проблем. Тут ви знайдете все необхідне, аби волосся та шкіра були здоровими та доглянутими. А якщо ви досі не визначились з вибором, — записуйтесь на онлайн підбір догляду! За 20 хвилин ми допоможемо обрати комплекс для догляду або лікування. 

Оберiть мову

preloader